Cinsel eğitim hala ülkemizde inanılmaz bir boşluk. Hani bir dönemde ilkokullarda cinsel eğitime başlanıyordu; sanırım lafta kaldı. Gençler, bu eğitimi anne ve babalarından alamıyorlar. Bu, tabu bir konu; “Sözü edilemez.” Bu yüzden, bu eğitimi okulda almaları gerekirdi . Hiç kimse bir kütüphaneye gidip, kitap alıp da araştırmak da istemiyor.. Çünkü okuma alışkanlığı yok ne yazık ki ülkemizde. Belki de bu tür kitapları alıp okumaya utanıyor olabilirler. Böylece cahilce, bilgisizce çok küçük yaşta flörte başlayıp, içgüdülerinin kendilerini götürdüğü yere kadar gidiyorlar. Doğum kontrolü yok, hastalıktan korunma bilgisi yok, bekaret hakkında bilgi yok.
Yalnız gençler mi, evli barklı insanlar bile bilgisiz bu konuda…O halde çok zor durumda kaldığınız, kimselere açamadığınız, ciddi sorunlar yaşadığınız anlarda, cinsellik ve bekaretle ilgili sorularınız ve sorunlarınızı bana yazın, size bilgi vereyim,yardımcı olayim.
leyla teyze
Rumuz: Erkek-Kadın
İkimiz de ilk gece nasıl davranacağımızı bilemiyoruz?
Sevgili Güzin abla, yakında evleniyorum.. 20 yaşında genç bir erkeğim. Evleneceğim kız da 18 inde. Ne yazık ki, ben de, o da ilk gece birbirimize nasıl davranacağımızı, mutlu bir beraberliğe başlayabilmek için nelerin olması gerektiğini bilemiyoruz. Size bunları sorduğum için beni affedin ama, bir büyüğümüz olarak sizden başka danışacağımız kimsemiz yok. İlk gece eşime bir kez yaklaştıktan sonra, birkaç gün ona zarar vermemek için yaklaşmamalı mıyım? Tekrar ilişkiye girmek ona acı verir mi? Yarası kapanır mı ? İlk gece sorun yaşar mıyız? Yani aşırı kanama gibi... Çocuğumuzun hemen olmaması için ne yapmalıyız? Eşim doğum kontrol hapı kullanmak istemiyor. Başka bir yöntem var mıdır, bize açıklar mısınız?. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Güzel oğlum, bu mektubun senin gibi pek çok gence ışık tutacak sanırım. Çünkü belki bazıları abartılı bulabilir ama, senin gibi birçok genç bu konularda, ne yazık ki çok bilgisiz. Evlenmeden önce cinsellikle ilgili hiçbir bilgi edinmeden kendilerini evliliğin kucağına atıveriyorlar ve bu bilgisizlik nedeniyle hem kendilerini hem eşlerini mutsuz ediyorlar.
İlk gece eşini zorlamadan, ona sevgiyle ve büyük bir şefkatle yaklaşırsan, her şey kendiliğinden kolaylaşır. Önce onu okşayışlarla beraberliğe hazırlamalısın.. Kendini sıkmazsa, aşırı bir kanama olmaz ve her şey doğallığı içinde mutlu bir şekilde sonuçlanır. Eğer eşini zorlamaz, hırpalamazsan tabii ki normalde, ilişkiyi sürdürebilirsiniz. Bekaret bozulması yaralanma değildir. Bu incecik zar, yırtılıp, kenara çekilir. Normalde çok hafif bir kanama olmalıdır. Ertesi gün, ve diğer günler de karşılıklı isteğe bağlı olarak beraber olabilirsiniz. Ama, tabii eşin de seninle aynı arzuyu paylaşıyorsa...Hamilelik konusunda, ne yazık ki evliliğin başlangıcında en yararlı doğum kontrol yöntemi olarak hapı önerebilirim.. Ancak hapa evlenmeden bir ay önceden başlamalı. Evliliğinizin ileriki günlerinde, hapı bırakıp hemen spiral taktırabilir.
leyla teyze